Mnoho ľudí by v dnešný sviatočný deň radšej pracovalo. ..

17. novembra 2017, believer, Všetko v jednej kope

Celé doobedie, ba aj včerajší deň sa na mňa valili z rádia a televízie reči, aký to ideme mať dnes sviatok a akú slobodu sme si zadovážili. Znechutený som otvoril blog, že napíšem pár viet o dnešnom dni a hľa. Koľko blogerov podobného zmýšľania ma predbehlo.

Tak ja len stručne. Vraj sa dnes hrdíme že máme štátny sviatok. Že sme v roku 1989 získali slobodu a zvrhli sme odporný režim. Kto ale získal slobodu? No tí ktorí rozkradli tento štát. Mnohí sedeli vtedy v base, alebo sa vyhrievali v kotolniach a mnohí sa ovievali červenými knižkami. Slobodne ho mohli rozkmásať a aj sa im to podarilo. Rozkradli, rozpredali čo sa dalo a nás zapredali modrej chobotnici, ktorá nás pevne drží vo svojich chápadlách.  Pritom  sa nám snažia nahovoriť, ako im ide o naše blaho o rozkvet štátu. Slobodu získali aj basisti, ktorých hromadne prepustil náš zamatový éhmkajúci  prezident v smiešnych nohaviciach.  Sme slobodní, môžeme hrdo kričať čo chceme, len to nikto neberie na vedomie.

Koľko nezamestnaných, ktorí chcú pracovať si trpko spomenú na tento štátny sviatok. Na deň v ktorý sa nepracuje..

A ešte myšlienka. V novembri 1989 si mnohí mysleli že majú zázračné kľúče, tak s nimi divoko štrngali. Rýchlo prišli na to, že tie kľúče nemajú moc. To len Aladin má zázračnú lampu…