Založ si blog

Ako získať energiu

Sme ľudia, prijímame a odovzdávame energiu. Niekedy jej vydáme zo seba viac a potom cítime únavu. Je mnoho spôsobov, ako získať pre nás tak potrebnú energiu. Asi najhorší spôsob ako energiu prijať je upírstvo. O tom ale písať nejdem. Popíšem ako sa dá prijať energia zo stromov. Na to aby sme mohli prijať energiu zo stromu je potrebné sa za stromom vypraviť, najlepšie do prírody, do lesa. Asi by sa na nás ľudia pozerali s nepochopením, ak by sme stískali strom niekde na ulici, či v parku. Preto je asi najvhodnejší spôsob, ísť za stromom do prírody, kde je pokoj a ticho.

Keď sme už v prírode, je vhodné si vybrať mohutný strom a vedľajšie stromy by mali byť v určitej vzdialenosti. Stačí okolo 5 metrov. Je potrebné vedieť to, že sú dvojaké stromy. Sú stromy, ktoré energiu dávajú a stromy, ktoré energiu odoberajú. Preto by nebolo vhodné pokúsiť sa prijať energiu od stromu, ktorý energiu odoberá. Avšak dá sa využiť aj strom, ktorý energiu berie. Takto sa môžeme zbaviť negatívnej energii, ktorú máme v sebe. Strom, ktorý energiu odoberá je napríklad osika. Naopak stromy, ktoré energiu dávajú sú dub, buk, ktoré  dávajú energiu ak sme slabí. Tieto stromy sú zdrojom vitality a energie. Ak máme problémy s láskou, nájdeme si lipu. Ak si  potrebujeme zdvihnúť  sebavedomie, nájdeme jedľu. Keď sme nervózni, alebo nešťastní, pomôže breza. Alebo ak chceme načerpať len kozmickú energiu, vyberieme si strom podľa svojho inštinktu. Či je to buk, dub, lipa, jedľa breza, alebo iná strom.

Teraz niečo k tomu, ako prijať energiu zo stromu, prípadne odovzdať negatívnu energiu stromu. Slušnosť káže, že ak niečo chceme, treba si o to poprosiť. Ak chceme energiu zo stromu, mali by sme si ju od neho vyžiadať. Požiadať o energiu.  Môžeme to urobiť slovne, alebo v myšlienkach. Chvíľu počkáme a ak neprichádza žiadna negatívna odozva v podobe nejakých pocitov, môžeme začať prijímať energiu zo stromu. Spôsobov ako to urobiť je viac. Ako komu vyhovuje. Môžeme sa ku stromu postaviť chrbtom, oprieť sa oň celou chrbticou, päty oprieť tiež o strom. Tak isto môžeme strom objať, alebo si ku nemu sadnúť a oprieť sa chrbtom o kmeň. Niektorým stačí ak sa ku stromu len priblížia a vystrú ku nemu paže. Citliví ľudia ak priložia dlane na kmeň stromu, cítia v dlaniach brnenie, ako v strome prúdi energia.

Podobným spôsobom môžeme stromu, ktorý energiu berie, odovzdať svoju negatívnu energiu. Poprosíme strom, či mu môžeme predať negatívnu energiu. Je potrebné dať pozor, aby sme si nepomýlili stromy, ktorým chceme predať negatívnu energiu, alebo načerpať energiu.

Po skončení čerpania, alebo odovzdávania energie je samozrejmé a dôležité sa stromu poďakovať.

Na záver malá perlička. Určite mnohí máme doma rastlinných upírov. Aj rastliny dávajú a aj berú energiu. Medzi rastlinných upírov patria: Brečtan, Orchidea, Monstera, Dieffenbachia..

 

text: časť z rozprávania Iši, časť ja

foto: ja

Rýchlovlak v hlave

31.07.2020

Prečítal som si jeden článok v časopise, kde boli popísané rôzne druhy meditácií. Jedna z nich ma zaujala tak, že som sa v nej našiel. Niečo podobné sa deje teraz aj mne. Predstavte si, ako sedíte v rýchlovlaku. Za oknom pozorujete, ako sa krajina rýchlo mihá. Teraz si predstavte, že sedíte v osobnom vlaku a okolitú krajinu vnímate oveľa lepšie. Máte šancu, čas vidieť [...]

Aj o tom, ako som si svoje prvé runy vyrobil

10.12.2019

Od včerajšieho dňa mi vnútorný hlas, čiže moje vyššie Ja hovorí, aby som sa čo to naučil o runách. Zase je tu asi niečo, čomu sa mám venovať, alebo priučiť, poučiť z niečoho… a to sú runy. Doteraz som len vedel že runy sú, že majú istú moc, že ich dlhú dobu ohrievali pod svojimi krídlami Kelti, starí Germáni, hoci história rún siaha oveľa ďalej. Viem o [...]

Babolety . . . urpínske

17.10.2019

Znovu bol krásny deň babieho leta a voľba menšieho výletu padla na neďaleký Urpín vedľa ktorého je prilepená Banská Bystrica. Cesta naň viedla popri rozprávkovom dome. (pre nedeformovaný pohľad klik na obrázky) Aj Banská Bystrica má svoj strašidelný dom. Určite nie jeden a ani o tomto som si nie istý či v ňom straší, ale počul som o tom 🙂 Cestu mi spestrila [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 128
Celková čítanosť: 592295x
Priemerná čítanosť článkov: 4627x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy